Aktivem se ZYXEL Prestige 600
Odeslat #1
Jerry (Moderátor)
08/12/2010 13:55:19
(349 weeks ago)

Ratio: 264.48
Příspěvky: 97
Czech Republic  
Aktivem se ZYXEL Prestige 600

Tak se do toho dáme:
1.)Zjistíme na jaké adrese pracuje náš počítač.
Stiskneme ve Windows tlačítko start, v otevřeme „všechny programy“, vyhledáme řádek „Příslušenství“, stiskneme. Vyhledáme příkazový řádek a znovu stiskneme. Objeví se černé Dosovské okno s blikajícím kurzorem. Nyní napišeme malými písmeny tento příkaz: ipconfig a stiskneme ENTER. V okně uvidíme několik řádků. Nás bude zajímat pouze: adresa Ipv4. Tu si pečlivě opíšeme. Budeme ji potřebovat k nastavení routeru. Nyní okno X zavřeme.
2,) Spustíme internetový prohlížeč (jakýkoliv) a do řádku pro adresy napíšeme pouze toto:      192.168.1.1 a stiskneme ENTER. Mělo by se objevit okno ZYXELU se vstupní obrazovkou.
3,) Do vstupního formuláře zadáme údaje, které jsme obdrželi spolu s routerem od providera.
Pokud bylo naše počínání správné, dostali jsme se do vlastního nastavení routeru. Nyní vyhledáme položku NAT a klikneme na ni. Otevře se nám další okno kde zkontrolujeme zda je označeno SUAONLY. Pokud ano, tak klikneme na edit vedle této položky. Pokud ne, označíme tuto položku a potom klikneme na edit vedle této položky. Otevře se další okno a tady by měla být tabulka se třemi sloupci. Nějaké údaje již v ní zapsány jsou. Těch si nebudeme všímat. My využijeme první volný řádek. Do prvního sloupce zadáme námi požadovaný port. Máme na výběr čísla od 1024 až do 65535. Vhodné je volit čísla převyšující 50 000. Podotýkám, že volba portu pro P2P je zcela na vás. Toto číslo si pečlivě zapište, je to váš otevřený port.  Toto číslo napíšeme i do druhého sloupce. Do třetího sloupce napíšeme adresu počítače (tu kterou jsme si opsali na začátku). Nyní vše uložíme tlačítkem save. Postupně vše pozavíráme.
4,) Nyní restartujeme router. Po jeho naběhnutí jsme již AKTIV.
5,) Teď do torentového klienta (uTorrent , Azureus) Vložíme port který jsme si zvolili a mělo by vše fungovat.
Pro úplné lamky: otevřeme v uTorrentu položku nastavení, připojení a do kolonky port napíšeme náš port. Dáme pozor aby nebylo zaškrtnuto „volba náhodného portu po každém spuštění“. Odklikneme OK a máme hotovo. Nyní si můžeme ověřit jestli je to pravda. Tak jednak by mělo být dole zelené kolečko a když otevřeme nastavení, průvodce rychlosti a dáme otestovat NAT, tak by se to mělo potvrdit a mělo by tam být port OK. Pokud náhodou ne, pak jsme někde udělali chybu. Projdeme si vše znovu od začátku a zkontrolujeme.

Poslední editace : Jerry at 08/12/2010 13:56:00


_______________________________________________

top

Odeslat #2
ralcar (Members)
17/05/2014 18:59:39
(169 weeks ago)

Ratio: 1.79
Příspěvky: 2
unknown  
Na ten server se nedá připojit.
top

Odeslat #3
wagimir (Moderátor)
20/05/2014 12:50:16
(169 weeks ago)

Ratio: 100.28
Příspěvky: 23
unknown  
Aky server?


_______________________________________________

top

Odeslat #4
Jerry (Moderátor)
20/05/2014 14:31:42
(169 weeks ago)

Ratio: 264.48
Příspěvky: 97
Czech Republic  

ralcar wrote:
Na ten server se nedá připojit.



To je domovská stranka Zyxelu a tedy se předpokládá veřejná IP od ADSL a pochopitelně připojení přes router Zyxel. Pak to funguje. Kdysi jsem to psal z vlastního nastavení. Dnes to ověřit nemohu, mám totiž Optiku.
Taky už je to pár let zpátky, tedy dnes již bez záruky.

Poslední editace : Jerry at 20/05/2014 14:33:42


_______________________________________________

top

Odeslat #5
wagimir (Moderátor)
20/05/2014 19:12:38
(169 weeks ago)

Ratio: 100.28
Příspěvky: 23
unknown  
Ja mu poradit viem, pracujem v oblasti IT/Telekomunikacie a so Zyxelmi som robil, lem musi specifikovat svoji poziadavku, napriklad:

- nevie sa pripojit na vnutornu siet z netu
- nevie sa pripojit na konfig rozhranie routra
- za dalsie aky ma router atd

Napisat vie kazdy ze nieco nejde, ale z toho pomoct nevieme, treba specifikovat co konkretne nejde, aky je tam HW, inet siet atd


_______________________________________________

top

Odeslat #6
ralcar (Members)
10/09/2014 13:39:40
(153 weeks ago)

Ratio: 1.79
Příspěvky: 2
unknown  
Router mám od pro mého providera, takže se do něj nedostanu. Ale mám slíbeno, že mi povolí port. Chci se zeptat, co by bylo ještě potřeba udělat, abych byl aktiv? Nebo stačí pouze povolit port v routeru? Díky za odpověď.
top

Odeslat #7
wagimir (Moderátor)
12/03/2015 10:36:01
(127 weeks ago)

Ratio: 100.28
Příspěvky: 23
unknown  
neskoro som si vsimol tvoju odpoved. prepac

- je potrebne, aby si mal otvoreny port, cize operator ho nesmie blokovat
- nasledne sa v routri nastavi portforward
- ten isty port si nastavis aj v torrent klientovi
- nasledne by si mal byt aktiv


_______________________________________________

top